Diabetische voet

Diabetische voet

Bij diabetespatiënten is voetverzorging extra belangrijk. Diabetici hebben vaak een verminderde doorbloeding en verminderde gevoeligheid van hun voeten. Ook kan de huid veranderen en kwetsbaar worden, de nagels kunnen dikker worden en vervormen, de vorm van de voeten kan veranderen. Vandaar dat u extra kwetsbaar bent als u kloven, eelt, likdoorns, blaren, ingegroeide nagels of wondjes heeft. Een medisch pedicure is gespecialiseerd in de behandeling van voeten van diabetici. Zij kunnen gerichte adviezen geven en indien nodig wordt u geadviseerd om uw huisarts, specialist of podotherapeut te bezoeken. 

Verwijzing en vergoeding

Valt u onder Zorgprofiel 0 of 1 dan kunt u mogelijk een vergoeding via uw ziektekostenverzekering krijgen van de behandeling. De behandeling wordt aan de medisch pedicure afgerekend en de factuur kan vervolgens gedeclareerd worden. Vraag uw verzekeraar naar de voorwaarden.
Valt u onder Zorgprofiel 2, 3 of 4 dan krijgt u een deel van de behandeling uit de basisverzekering vergoed. Uw huisarts of praktijkondersteuner, diabetisch verpleegkundige of internist verwijst u door naar de podotherapeut voor het maken van een behandelplan. In het behandelplan staat welke medische voetzorg er wordt vergoed vanuit de basisverzekering. De betaling vind via de podotherapeut plaats aan de pedicure. Voor de niet medisch noodzakelijke voetzorg betaald u zelf bij.
Heeft u last van uw voeten als gevolg van een ziekte,  maak dan afspraak zodat we kunnen bespreken wat ik voor u kan betekenen. 

Meest recente nieuwsartikelen

Geen nieuwsberichten gevonden